Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych

TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Ten kierunek jest dla Ciebie jeśli:

  • Chcesz organizować zaopatrzenie gastronomiczne
  • Chciałbyś prowadzić własne przedsiębiorstwo
  • Lubisz projektować wyposażenie wnętrz
  • Lubisz sporządzać potrawy
  • Interesujesz się gastronomią
  • Pragniesz chronić środowisko naturalne

Zapraszamy do rozpoczęcia nauki w naszym technikum

Przygotujesz się do wykonywania zadań zawodowych:

  • Organizowania produkcji gastronomicznej (szef kuchni)
  • Sporządzania i ekspedycji potraw i napojów (kucharz)
  • Planowania i realizacji usług gastronomicznych (kierownik gastronomii)
  • Oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania (technolog gastronomii)
  • Planowania i oceny żywienia (intendent)
  • Obsługi klienta (kelner)

Kształcąc się w tym kierunku nabędziesz umiejętności:

  • Pracy w administracji w zakładach żywienia zbiorowego (hotele, restauracji, szpitale itp.)
  • Pracy w administracji np. w księgowości, dietetyk, kalkulant
  • Żywienia w gospodarstwie domowym
  • Kompleksowej obsługi gości
  • Organizacji imprez okolicznościowych
wrzesień 2024
P W Ś C P S N
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Skip to content