TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Ten kierunek jest dla Ciebie jeśli:
- Chcesz organizować zaopatrzenie gastronomiczne
- Chciałbyś prowadzić własne przedsiębiorstwo
- Lubisz projektować wyposażenie wnętrz
- Lubisz sporządzać potrawy
- Interesujesz się gastronomią
- Pragniesz chronić środowisko naturalne
Zapraszamy do rozpoczęcia nauki w naszym technikum
Przygotujesz się do wykonywania zadań zawodowych:
- Organizowania produkcji gastronomicznej (szef kuchni)
- Sporządzania i ekspedycji potraw i napojów (kucharz)
- Planowania i realizacji usług gastronomicznych (kierownik gastronomii)
- Oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania (technolog gastronomii)
- Planowania i oceny żywienia (intendent)
- Obsługi klienta (kelner)
Kształcąc się w tym kierunku nabędziesz umiejętności:
- Pracy w administracji w zakładach żywienia zbiorowego (hotele, restauracji, szpitale itp.)
- Pracy w administracji np. w księgowości, dietetyk, kalkulant
- Żywienia w gospodarstwie domowym
- Kompleksowej obsługi gości
- Organizacji imprez okolicznościowych