TECHNIKUM ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH
Ten kierunek jest dla Ciebie jeśli:
Chcesz organizować zaopatrzenie gastronomiczne
Chciałbyś prowadzić własne przedsiębiorstwo
Lubisz projektować wyposażenie wnętrz
Lubisz sporządzać potrawy
Interesujesz się gastronomią
Pragniesz chronić środowisko naturalne
Zapraszamy do rozpoczęcia nauki w naszym technikum
Przygotujesz się do wykonywania zadań zawodowych:
Organizowania produkcji gastronomicznej (szef kuchni)
Sporządzania i ekspedycji potraw i napojów (kucharz)
Planowania i realizacji usług gastronomicznych (kierownik gastronomii)
Oceniania jakości żywności oraz jej przechowywania (technolog gastronomii)
Planowania i oceny żywienia (intendent)
Obsługi klienta (kelner)
Kształcąc się w tym kierunku nabędziesz umiejętności:
Pracy w administracji w zakładach żywienia zbiorowego (hotele, restauracji, szpitale itp.)
Pracy w administracji np. w księgowości, dietetyk, kalkulant
Żywienia w gospodarstwie domowym
Kompleksowej obsługi gości
Organizacji imprez okolicznościowych